Aalborg choksejrer i målorgie – Vinder over ubesejrede Bjerringbro

Trods flere stamspillere siddende på bænken lykkedes det takket være en sprudlende offensiv for EH Aalborg at vinde den svære udekamp over det ubesejrede tophold Bjerringbro fH.

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg blev det første hold i denne sæson til at besejre Bjerringbro fH. Efter en målrig kamp med mere end ét mål i minuttet fra de to mandskaber lykkedes det på imponerende vis for nordjyderne at løbe med sejren på 32-38 i Østjylland.

– Det er jo voldsom stærkt. Særligt set i forhold til, hvad det er, vi har kæmpet med i forhold til skader. Så møder vi et Bjerringbro-hold, som bare har kværnet løs og været bundsolide, og at vi så på den måde tager sejren, det er godt gjort, lyder det fra cheftræner Allan Heine.

Nordjyderne har siden sæsonstarten været hårdt ramt af skader, hvor Märta Hedenquist, Synna Lien, Ida-Cecilie Andersen, og Laura Skovhus alle sidder ude. Op til kampen mod Bjerringbro blev desuden Emma Aagaard og Nyala Krullaars føjet til listen, og det fik helt ekstraordinært EH Aalborgs cheftræner Allan Heine til at lægge favoritværdigheden over på skuldrene af det ubesejrede tophold.

Alligevel var det nordjyderne, som kom bedst fra start lørdag eftermiddag i Bjerringbro. EH Aalborg gik fra 2-4 til 3-8 efter godt ni minutter, inden hjemmeholdet fik fat i kampen ved at rode i den taktiske værkstøjskasse.

– Vi lykkedes jo fra kampens start faktisk godt defensivt i de første 10-15 minutter, men så går de i syv mod seks, og der kæmper vi en del med at få dem presset ud i nogle dårlige situationer, faktisk i stort set hele kampen, lyder det fra Allan Heine.

Herefter fulgtes de to mandskaber ad frem mod pausen, dog hele tiden med det gæstende hold et mulehår foran, og således også ved pausen, som lød på 19-20 i Aalborg-favør.

Trods en hurtig føring på 20-22 og fortsat gode takter af EH Aalborg efter pausen, så blev det pludselig mere end nervepirrende, da hjemmeholdet for alvor fik tur i spillet. Fem hurtige scoringe i træk bragte nemlig Bjerringbros tophold i front med tre, og stimen af nordjyske udebanenederlag i sæsonen så ud til at vokse.

– I den periode brænder vi et par straffekast og et par friløbere, og det er jo sådan, at i kampe med så højt et scoringsflow, så er det jo små ting, der er afgørende. Men vi er fortsat cool, og holder os til vores strategi og koncept og knokler på. Det er dér, hvor holdet virkelig stepper op og viser sammenhold, og så kværker vi dem egentligt fra det moment af, lyder det fra Allan Heine, som kunne se sit hold udligne til 25-25, inden mandskaberne fulgtes ad til ti minutter før tid, hvor EH Aalborg trak fra.

Med sejren er de nordjyske håndboldkvinder noteret for 6 point efter 5 kampe – blot to færre end 1. divisionens førerhold fra Bjerringbro. Næste kampe for EH Aalborg bliver spillet på fredag den 22. oktober klokken 19.30, hvor SønderjyskE Håndbold kommer på besøg i Nørresundby Idrætscenter.

Bjerringbro fH – EH Aalborg 32-38 (19-20)

Målscorere EH Aalborg:

Frida Høgaard Nielsen 10, Sandra Erlingsdottir 8, Rikke Hoffbeck 6, Anne Brinch-Nielsen 6, Mille Eisenhardt 4, Njoma Zogaj 2 og Cecilie Termansen 2.

Stillinger undervejs:

2-0, 2-4, 3-8, 5-9, 8-10, 11-12, 13-16, 15-18, 19-19, (19-20), 20-22, 25-22, 25-25, 27-28, 29-29, 31-30, 31-33, 32-38

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *