Amputeret EH Aalborg-hold dukket i Ringsted

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg løb søndag ind i holdets andet nederlag i sæsonen, da de på udebane blev dukket med 29-26, efter kun at have scoret otte mål i kampens sidste halve time.

Af Stefan Holmager Larsen

Det var et amputeret EH Aalborg-mandskab, der søndag eftermiddag stillede op til tredje spillerunde i kvindernes 1. division. Til udebanekampen mod TMS Ringsted måtte nordjyderne nemlig undvære blandt andre den langtidsskadede stregkriger Märta Hedenqvist og topscorer Frida Høgaard, der var ude med sygdom, og det var altså for stor en mangel for EH Aalborg, der løb ind i sæsonens andet nederlag.

– Jeg er super ærgerlig, for vi har jo fået en sæsonstart, som vi absolut ikke ønskede. Det er rigtig meget op ad bakke med de kampe, som vi nu har spillet. I dag så tror jeg helt fuldstændig lavpraktisk, at vi løber tør for kræfter og overskud, lyder det fra EH Aalborgs cheftræner Allan Heine.

Med en imponerende sejr i sidste weekend på udebane over SønderjyskE havde TMS Ringsted allerede inden opgøret sendt en advarsel afsted til Allan Heines tropper om ikke at undervurdere hjemmeholdet, og der var da også fuld koncentration i nordjydernes angrebsspil i første halvleg, hvor særligt en Rikke Hoffbeck i hopla ikke havde problemer med at finde og udnytte chancerne foran mål.

Defensivt var EH Aalborg anderledes udfordret af TMS Ringsteds trekløver Anne Cathrine Delfs Lundbye, Sylvie Gamys og den tidligere EH-spiller Natascha Wollesen, der gang på gang havde dygtigheden til at passere gæsternes defensiv, og takket været dem, måtte EH Aalborg nøjes med en pauseføring på 16-18.

Anden halvleg startede dog helt skævt for gæsterne. Fire hurtige scoringer af TMS vendte kampen på hovedet, og så var det pludselig EH Aalborg, der jagtede værterne på måltavlen. Men hvor det i første halvleg havde været stolpe ind i angrebsspillet, så var det i anden halvleg desværre stolpe ud, og trods adskillige forsøg på at genfinde momentum i kampen, så lykkedes det aldrig nordjyderne at komme tættere på end 27-26, og til sidst kunne TMS Ringsted juble over yderligere to point til kontoen, mens EH Aalborg måtte rejse tomhændede hjem til Nordjyllland.

– Vi spiller egentligt en rigtig, rigtig fin første halvleg men får ikke lukket godt nok af defensivt. Der mangler vi simpelthen noget effektivitet og noget power. De laver mål på lidt for mange af de samme måder, og vi får simpelthen ikke justeret til hurtigt nok. Anden halvleg, der bliver det netop sådan en kamp, hvor vi igen spiller os frem til mange fine situationer, men desværre brænder alt for meget, og så kæmper vi lidt med at få det flow, som vi gerne vil have med bolden. Omvendt så står Laura (Askvist red.) igen en rigtig, rigtig fin kamp og er én af hovedårsagerne til, at vi er godt med i kampen, siger Allan Heine.

Med nederlaget er EH Aalborg blot noteret for to point efter tre kampe, og der venter nu det nordjyske trænerteam en stor opgave for at få vendt den hårde sæsonstart og rystet kampen i Ringsted af.

– Om det skyldes, at vi i truppen har haft en del sygdom eller om det skyldet, at vi bliver nervøse, der er svært at sige noget om, men faktum er jo, at vi har fået en rigtig ærgerlig sæsonstart, der gør, at det er noget op ad bakke fra nu af i forhold til de ting, som vi nu engang sigter efter, så vi må klø på til næste kamp og gå all in for at vinde den, lyder det fra cheftræneren.

EH Aalborg får mulighed for revanche allerede på lørdag, hvor holdet på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter tager imod sydfynske Gudme HK. Kampen spilles klokken 13.30.

TMS Ringsted – EH Aalborg 29-26 (16-18)

Målscorere EH Aalborg:

Rikke Hoffbeck 6, Mille Eisenhardt 5, Emma Aagaard Poulsen 4, Sandra Erlingsdottir 3, Cecilie Termansen 2, Njoma Zogaj 2, Nyala Krullaars 2 og Anne Brinch-Nielsen 2.

Stillinger undervejs:

3-3, 4-6, 6-9, 10-9, 13-13, 15-17, (16-18), 20-18, 21-20, 24-21, 24-23, 27-24, 27-26, 29-26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *