Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

ANGREBSLYSTNE AALBORGENSERE: – DET ER NU ELLER ALDRIG

29. april 2021

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg har ryggen mod muren inden torsdag aftens anden duel i kvalifikationsspillet til Bambusa Kvindeligaen. Efter et nederlag på 23-26 er kravet til aalborgenserne nemlig såre simpelt; vind i Aabenraa eller tag på tidlig sommerferie.

– Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi kan gå ned og vinde kampen, men det er klart, at SønderjyskE fik jo sat os mere eller mindre på plads i første kamp. Her tænker jeg bestemt på deres rigtig stærke periode, hvor vi havde det meget vanskeligt, så vi skal jo være markant bedre, end det vi var, også set over 60 minutter. Men jeg tror på det, selvfølgelig gør jeg det, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Perioden fra første kamp, der fortsat hjemsøger det nordjyske 1. divisionshold, var, da de gæstende sønderjyder bagud 8-4 i Nørresundby Idrætscenter formåede at vende opgøret totalt på hovedet. Med masser af fysik og kynisme i angrebsspillet vandt holdet den efterfølgende periode med 4-17 inden hjemmeholdet fik sat en prop i hullet og kom tilbage på sporet. 

Men selvom EH Aalborg i løbet af kampens sidste 20 minutter fik halet gevaldigt ind på modstanderholdet og også havde chancerne for at komme helt tæt på, så var det ikke alene brillerende nordjysk spil, der brage hjemmeholdet tilbage i kampen.

– Jeg tror, at det var lidt en blanding af flere ting. Jeg synes, at vi begynder at angribe kampen i langt højere grad end at forsvare os, og det passer bare meget bedre til den måde, vi gerne vil fremstå på. Det kommer samtidig med, at SønderjyskE taber momentum og taber lidt på den fysik, som de jo helt åbenlyst har talt om, at de gerne vil prøve at kyse os med fra kampens start, så bliver det nok lidt den store årsag til at kampen skifter karakter, siger Allan Heine.

Heine har stadig esser gemt i ærmet

Kampen i Nørresundby mellem EH Aalborg og Sønderjyske var fjerde indbyrdes møde imellem de to ligaaspiranter i denne sæson, og mens det måske kan være en trøst for aalborgenserne, at det endnu ikke er lykkedes hjemmeholdene at vinde nogle af de hidtidige kampe, så har Aalborg-bænken endnu ikke vist sønderjyderne samtlige taktiske værktøjer i kassen; der er altså fortsat en overraskelse klar til returopgøret.

– Ja, det synes jeg da. Vi har i hvert fald lagt en strategi, hvor vi vil angribe kampen, og det kommer vi også til. Det er jo sådan, at hvis vi taber, så er vi jo færdige, så det handler om at få angrebet denne her kamp på bedste vis og med fuld power, siger Allan Heine.

Hvis EH Aalborg vinder torsdagens opgør, så skal de to mandskaber ud i en tredje og altafgørende kamp i Nørresundby om at gå videre i kvalifikationsspillet. Hvis SønderjyskE trækker det længste strå eller sikrer sig uafgjort, så vil det være dem, der er klar til næste fase af oprykningsduellen, hvor Horsens HE, der endte sidst i nedrykningsspillet fra ligaen, venter i bedst ud af tre opgør om en plads i landets bedste håndboldrække.

Den anden kvalifikationskamp mellem SønderjyskE og EH Aalborg spilles torsdag den 29. april klokken 19.30 i Aabenraa. Kampen kan ses på livestream på SønderjyskE’s facebookside.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram