Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

Coronaramt EH-mandskab tager fjerde sejr i træk

18. december 2021

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg tog lørdag deres fjerde sejr på stribe, da holdet på udebane slog Hadsten Håndbold med 28-30.

Udfordringerne fortsætter med at forsøge at spænde ben for EH Aalborg i dette års udgave af 1. divisionen. Efter at have været særdeles hårdt ramt af skader i første halvdelen af sæsonen, blev nordjyderne i den forgangne uge ramt af coronavirus, som sendte både Märta Hedenquist og Isabella Sørig ud af spillet til lørdagens kamp mod Hadsten.

Østjyderne takkede nej til at flytte opgøret, og derfor måtte Allan Heines tropper rykke endnu tættere sammen i bussen til sidste kamp inden juleferien.

Efter en helt lige indledling på kampen så det ellers ud til at Hadsten Håndbold skulle løbe med sejren i kalenderårets sidste kamp. En udvisning på en ellers velspillende Sandra Erlingsdottir og et straffekast til hjemmeholdet ved stillingen 5-5 efter knapt et kvarter var nemlig startskuddet til en skidt periode for EH-mandskabet. Herfra scorede Hadsten fem mål i træk, og havde det ikke været for Frida Høgaards venstrehånd, så kunne kampen let være knækket.

Den unge bagspiller stod for aalborgensernes fire efterfølgende scoringer og holdt dermed gæsterne inde i opgøret, og da holdet mod slutningen af halvlegen atter fik spillet til at flyde, så nåede EH Aalborg at komme helt tilbage på måltavlen, hvor Hadsten blot var i front med et enkelt mål ved pausen; 14-13.

Fra anden halvlegs start fik de gæstende nordjyder hurtigt kontakt på måltavlen ved stillingen 17-17, og da Rikke Hoffbeck med sin sjette scoring knap otte minutter før tid bragte EH Aalborg i front med 24-25, så gik gassen af hjemmeholdets ballon, og nordjyderne kunne fuldt fortjent juble over endnu en sejr til samlingen og to yderst vigtige point til tabellen.

Med sejren holder EH Aalborg trit med rækkens tophold, og aalborgenserne kan gå på juleferie med 16 point for 12 kampe. Det placerer holdet på tabellens femte plads blot ét point efter Bjerringbro fH på tredjepladsen, der giver adgang til kvalifikationskampe til Bambusa Kvindeligaen.

Hadsten Håndbold - EH Aalborg 28-30 (14-13)