Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

EH Aalborg besejrer bundhold efter vanvidscomeback

25. januar 2021

Håndboldkvindene fra EH Aalborg var på vej mod en blamage af de større, da holdet søndag gæstede bundholdet AGF. Bagud 25-18 med blot 12 minutter tilbage af opgøret så det håbløst ud for de nordjyske drømme om en topplacering, men takket være et vanvidscomeback sluttede kampen med en på mange måder overraskende sejr til EH Aalborg på 25-26.

– Det var et voldsomt comeback, og også fedt på mange området, fordi at vi jo har kæmpet meget med, at når tingene ikke kører for os, så falder vi dybt. Men der fik vi bare vist en masse god energi og ro, selvom vi var under pres, og det gør så, at vi tager den her sejr i et helt vanvittigt comeback, lyder det fra cheftræner Allan Heine.

Allerede fra første fløjt gik det helt skævt for de nordjyske gæster. Et uhørt antal tekniske fejl fra et sædvanligvis toptunet Aalborgmandskab gav hjemmeholdet alle forudsætninger for at komme godt fra start, og dét udnyttede AGF, der efter færre end 9 minutters spil kunne juble over en klar 6-1-føring. 

Hvis den nordjyske trænerduo Heine og Hedegaard troede, at det ikke kunne blive værre, så skulle de hurtigt blive klogere, for trods to reduceringer af EH Aalborg, så fortsatte østjyderne med at udnytte gæsterne utallige fejl, og der blev nærmest holdt hvid legestue, da AGF’s Sofie Neldeberg Nielsen efter godt et kvarter bragede bolden i kassen til stillingen 11-3. Herfra lykkedes det så småt Aalborg at få gang i målscoringen, men godt blev det aldrig nogensinde i en skræmmende ringe halvleg, der sluttede med østjysk pauseføring på 17-9.

– Jeg er fuldstændig målløs. I pausen var jeg i et lettere chok over, at det kunne se så galt ud, og at vi kunne ramme så lavt et niveau, når vi træner på så højt et niveau, som jeg synes, at vi gør. Vi starter ud med at træffe nogle lidt dårlige beslutninger, og de får nogle lidt heldige mål og får så noget tro på tingene, og vi formår ikke at komme op af det mentale hul. Vi laver nogle udskiftninger, men fortsætter med, hver anden eller tredje gang vi havde bolden, at sende den ud over sidelinjen, og så forærer vi dem jo en masse kontraer og gør tingene rigtig lette for dem, siger Allan Heine.

12 forrygende minutter

Ovenpå hvad man må formode har været en heftig peptalk i omklædningsrummet, var det efter pausen et helt andet EH Aalborg-mandskab, der kom på banen. Kampgejsten var tilbage i den nordjyske trup, og det samme var skarpheden i angrebet, der på blot blot syv minutter fik reduceret hjemmeholdets føring til 20-15 takket været mål fra trioen Line Solsø Hindhede, Sandra Erlingsdottir og Anne Brinch-Nielsen.  En hurtig time-out fik dog sendt hjemmeholdet tilbage i kontrol, og da AGF på et straffekast 12 minutter før tid skød sig foran med 25-18, så lignede det atter en gevaldig afklapsning af EH Aalborg og ikke mindst holdets drømme om en topplacering. 

Herfra tog en vis herre dog ved det nordjyske hold, og via koncentration i en bundsolid defensiv samt kølige angreb, så lykkedes det på forrygende manér EH Aalborg at vende fuldtændig op og ned på opgøret i Aarhus. End ikke en time-out af hjemmeholdets træner eller et straffekast dømt mod de nordjyske favoritter kunne bringe Allan Heines tropper ud af fatningen, og jublen fra den aalborgensiske trup kunne derfor formentlig høres helt til Brabrand og Tilst, da Anne Brinch-Nielsen med bare en minut tilbage af kampen for første gang bragte gæsterne i front til det, der endte som slutresultatet 25-26.

– Vi gør vores forsvar endnu mere kompakt, og så var pigerne – generelt i anden halvleg – langt mere cool i deres tilgang til angrebsspillet, hvor vi vælger vores chancer med omhu, i modsætning til 1. halvleg, hvor vi pisser tingene væk. Men der fandt vi heldigvis de rigtige løsninger i anden halvleg, og det var til sidst nok til at vinde, så det var dejligt, siger den lettede cheftræner. 

Næste kamp for EH Aalborg er på lørdag den 30. januar klokken 14.00, hvor holdet på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter tager imod fynske DHG.

AGF Håndbold – EH Aalborg 25-26 (17-9)

Målscorere:

Anne Brinch-Nielsen 7, Line Solsø Hindhede 4, Rikke Hoffbeck 4, Sandra Erlingsdottir 3, Märta Hedenquist 3, Emma Aagaard Poulsen 2, Emma Laursen 2 og Verena Osswald 1.

Stillinger undervejs:

6-1, 11-3, 12-6, 15-7, (17-9), 19-13, 21-16, 25-18, 25-26

EH Aalborg spillere samlet i en tæt rundkreds

Af Simon Knøsgaard

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram