Favoritdræbere i topform gæster Nørresundby

Det så så grumt ud, og endte alligevel så lykkeligt, da håndboldkvinderne fra EH Aalborg i sidste uge med det yderste af neglene fik tilkæmpet sig en sejr på mindst mulige margin i 1. divisionsopgøret mod AGF. Efter at holdet var nede med 25-18 blot tolv minutter før tid, så lykkedes det på forunderlig vis nordjyderne at vinde kampen med 25-26 – en sejr, der har givet truppen et selvtillidsboost af de større.

– Det er klart, at det giver en masse positiv energi, at vi bare fuldstændig får lukket ned og vendt kampen med otte mål på så kort tid. Så det giver selvfølgelig noget god moral og tro på tingene, siger cheftræner Allan Heine.

Netop medvind har holdet også brug for lørdag eftermiddag, når EH Aalborg på hjemmebane får besøg af fynske DHG – et mandskab, der godt nok indtager en beskeden 7. plads i tabellen, men som ikke desto mindre er inde i en imponerende stime i landets næstbedste række.

– Det er et DHG-hold, der er nået markant længere, end da vi mødte dem tidligere på sæsonen. I de seneste seks kampe har de hentet fem sejre, og det er blandt andet over Hadsten og Ringkøbing, og den ene kamp, de har tabt, det er med ét mål til Bjerringbro. Alle tre er hold, som vi har haft problemer mod, så det er et DHG-hold, som jeg forventer for alvor kommer for at tage kampen op, så de kan tage sejren med sig hjem, lyder det fra Allan Heine.

Forstærket med ligaspiller

Tidligere har DHG været kendt for at være et udpræget ”hjemmebanehold”, der ofte leverer store præstationer på eget gulv, mens resultaterne på udebane sjældent følger med. Et eksempel er DHG’s opgør mod topholdet fra Ringkøbing, der altså for blot en uge siden blev sendt hjem fra Odense med et højst overraskende 25-24-nederlag i baggagen. Da de to hold klubber mødtes i Vestjylland tidligere i sæsonen vandt Ringkøbing med hele 20 overskydende mål.

Men selvom der måske kan være noget om et DHG-mandskab, der trives bedre i vante omgivelser, så ser Allan Heine dog optegningerne til noget stort i den fynske klub, som kort før jul blev markant forstærket, da klubben hjemhentede bagspilleren Frida Maag Damgaard efter et mislykket ophold i Bambusa Kvindeligaen.

– Det er måske sådan, hvis man ser det over en bred kam, men de har fået en forstærkning i Frida Maag fra Vendsyssel Håndbold, som lige med det samme er blevet en profil for dem. Ellers så ser jeg, at de er et lidt andet hold lige i øjeblikket, som er på vej i en – med DHG-øjne – interessant retning. Derfor venter der os en opgave, hvor vi både defensivt skal være på et rigtig fint niveau, men også offensivt, så vi ikke får så mange kontrabolde imod os, som vi jo desværre har haft tendens til i en periode, siger Allan Heine.

Grundet de seneste restriktioner som følge af covid-19-pandemien, så spilles kampen mellem EH Aalborg og DHG i Nørresundby Idrætscenter uden tilskuere.  Det er dog alligevel muligt at følge kampen live på EH Aalborgs facebookside, hvor vi streamer kampen lørdag den 30. januar klokken 14.00.

Af Simon Knøsgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *