Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

EH Aalborg får 10. sejr i træk mod Ejstrup/Hærvejen

18. november 2023

I lørdagens intense opgør i håndboldkvindernes 1. division, viste EH Aalborg trods skader at holdet var i stand til at overvinde et godt kæmpende Ejstrup/Hærvejen med en overbevisende 38-31 sejr.

Det var en kamp med to forskellige halvlege, hvor EH Aalborg startede som "gode værter" med et forsvarsspil, der i første halvleg gav Ejstrup/Hærvejen alt for mange chancer. Angrebsspillet fra EH Aalborg viste dog glimt af deres sædvanlige høje niveau, og det var netop dette, der holdt dem i kampen.

Kampens spiller, Sofie Lassen Nygaard, var en central figur for EH Aalborg med 8 imponerende scoringer alene i første halvleg. Hendes præstation var en væsentlig årsag til, at EH Aalborg kunne gå til pause med en 18-16 føring, efter at have været bagud det meste af halvlegen. Også Clara Lerby var med sine 12 scoringer også en vigtig spiller i dagens opgør.

Cheftræner Peter Jagd må have givet sine spillere en inspirerende tale i pausen, for EH Aalborg kom ud til anden halvleg med fornyet energi. I løbet af de første tre minutter udbyggede de deres føring 18-16 til 22-16, en præstation der demonstrerede deres evne til at tilpasse sig gæsternes mange forskellige forsvarsopstillinger.

Resten af kampen var under EH Aalborgs kontrol. På trods af Ejstrup/Hærvejens forsøg på at komme tilbage i kampen med mandsopdækninger og skiftende forsvarsopstillinger, kunne de ikke matche EH Aalborgs intensitet og skarphed i angrebsspillet og samtidig med at forsvarsspillet blev væsentlig bedre i anden halvleg.

Denne sejr cementerer EH Aalborgs position som tophold, nu med 10 sejre i træk. Holdet viste endnu en gang deres evne til at overvinde udfordringer. Med denne præstation ser EH Aalborg ud til at være en seriøs udfordrer til den direkte oprykningsplads i denne sæson.

I et af dagens øvrige opgør i 1. division spillede de 2 andre tophold AGF Håndbold og Roskilde Håndbold 27-27, hvilket betyder, at EH Aalborg fører med 5 point ned til Roskilde og 7 point ned til AGF, begge hold har dog spillet 1 kamp færre end EH Aalborg.

Målscorer EH Aalborg: Clara Lerby 12, Sofie Lassen Nygaard 8, Isabella Sørensen 6, Emma Ægidius 3, Emma Aagaard Poulsen 2, Cecilie Termansen 2, Marlene Lau Dahlmann 1, Mille Eisenhardt 1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram