EH Aalborg i favoritollen mod svingende bundklub

Efter hele syv spillerunder i træk mod hold fra rækkens øverste placeringer, så venter der søndag eftermiddag en modstander af en helt anden kaliber, når håndboldkvinderne fra EH Aalborg på udebane gæster bundholdet AGF Håndbold. Men selvom nordjyderne derfor kan se frem til at løbe på banen som storfavoritter i Aarhus Stadionhal, så er det altså langt fra en walk-over-kamp, som bare skal vindes med den ene hånd bundet på ryggen.

– Der findes ikke noget her i livet, man skal, andet end at vågne om morgenen, men hvis vi får sat vores spil op, og så tror jeg på, at vi vinder den kamp, lyder det ydmygt fra cheftræner Allan Heine.

Aarhusianerne, som Allan Heine forud for sæsonen forudså skulle spille med i midten af tabellen, har leveret særdeles svingende resultater i sæsonens hidtidige 13 spillerunder. Selvom flere kampe mod rækkens tophold er endt med spinkle nederlag, som eksempelvis 24-23-béten i Bjerringbro, så har AGF alligevel blot formået at hente tre point; to fra en klar 24-31-sejr ude over bundproppen Lyngby HK samt ét i det uafgjorte 28-28-opgør hjemme mod TMS Ringsted.

Men selvom EH Aalborg efter en hård periode gennem jul og nytår endelig viste fornemme takter i holdets seneste hjemmesejr over Roskilde Håndbold, så er det altså ikke givet, at nordjyderne tager to point og en storsejr med sig hjem fra den østjyske hovedstad.

– Jeg vil vende den rundt og sige, at det er en kamp vi kan vinde. Hvis man kigger lidt på AGF, så har de i de seneste to kampe vundet én klart og tabt én meget knebent, så jeg har stor respekt for dét, som de kan, siger Allan Heine, med henvisning til østjydernes to kampe i starten af januar mod Lyngby HK, hvor holdet efter udebanesejren måtte se sig slået med mindst mulige margen på 20-21 hjemme, inden holdet senest tabte med klare 33-15 i Ringkøbing.

Respekten for AGF er altså fortsat stor i den nordjyske lejr, omend nordjyderne heller ikke vil fralægge sig rollen som tophold i udebaneopgøret.

– Selvfølgelig er vi favorit – der er ikke noget i det, og jeg ved også godt, at vi er dygtige. Så det er en kamp, vi kan vinde, hvis vi gør det, som vi er gode til, både defensivt som offensivt, og så er den ikke længere, lyder det fra Allan Heine.

Kampen mellem AGF Håndbold og EH Aalborg bliver spillet søndag den 24. januar klokken 16.30.

EH Aalborg spillere forsvarer

Af Simon Knøsgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *