Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

EH AALBORG-KOLLAPS KOSTEDE SEJREN I FØRSTE KVALKAMP

25. april 2021

25. APRIL 2021

Tusind tak for støtten i forbindelse med vores støttebilletter til den første kvalifikationskamp i oprykningsspillet. Vi har i dag udtrukket vinderne som har fået direkte besked på SMS.
Præmieoversigt:

1x sæsonkort 21/22

1x trafikalarm fra Saphe

1x gavekort á 500kr. til Luksus Baby

1xLuksusbrunch for 2 personer til Penny Lane fra Sparekassen Vendsyssel

1x  Signeret Matchworn spillertrøje

5x VIP billet inkl. spisning for 2 personer (sæsonen 21/22)

EH Aalborg-kollaps kostede sejren i første kvalkamp

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg kan være på vej mod tidlig sommerferie, efter holdet i første kamp af kvalifikationsspillet til Bambusa Kvindeligaen på hjemmebane tabte med 23-26 til rivalerne fra SønderjyskE. Nederlaget blev grundlagt i en periode på 24 minutter, hvor hjemmeholdet tabte 4-17.

– Vi kommer foran 8-4 og starter rigtig flot; spiller noget fint håndbold, og virker som om, at det er os, der har trukket det længste strå i den kamp her, men så kommer der en periode, hvor vi bare falder i et dybt, dybt hul og har svært ved at komme op igen, selvom vi skaber nogle rigtig fine situationer. Vi kendte ganske enkelt vores besøgelsestid i den periode, og der taber vi kampen, siger EH Aalborg-træner Allan Heine.

Nordjyderne kom ellers rigtig godt fra start, hvor 2-0 hurtigt blev til 8-4 i aalborgensisk favør. Særligt playmaker Sandra Erlingsdottir var i hopla med både gennembrud og gode afleveringer, og da Jesse Van de Polder samtidig lukkede godt af i målet, blev der hurtigt tegnet et billede af en rigtig sjov aalborgensisk eftermiddag. En timeout fra gæsternes bænk fik dog justeret ind på det flossede forsvarsarbejde udført af sønderjyderne, og pludselig tog kampen en vending på 180 grader. EH Aalborg-spillerne leverede sjuskede fejl og store afbrændere på SønderjyskE-keeper Alberte Stenderup Rasmussen, og det udnyttede holdet til at vinde en 10-minutters periode med hele 1-10 – og så var stillingen 9-14. 

Allan Heine forsøgte at rode i værktøjskassen, men end ikke to timeouts af hjemmeholdet fik sat en prop i den horrible stime, der tilmed blev kronet med to afbrændte straffekast mod halvlegens slutning.

– Jeg synes, at vi er for dårlige til at få sat punktum på vores angreb. I den periode brænder vi to straffekast, vi brænder 2-3 frie chancer, og så har vi et par halvsløje angreb, og det er klart, at dem straffer SønderjyskE bare lige med det samme. De er samtidig kyniske i den periode, og så er det jo helt naturligt, at de sætter sig på kampen, lyder det fra Allan Heine.

Store chancer for comeback

De nordjyske rædsler fortsatte i anden halvleg, hvor hjemmeholdet fortsat blev overmatchet på både fysik og udstråling, og efter blot otte minutter af halvlegen så EH Aalborg-bænken sig nødsaget til at bruge sin tredje og sidste timeout i kampen ved stillingen 12-21. Snakken mundede ud i en mere offensiv defensiv med fodrappe Njoma Zogaj liggende fremme i et agressivt 5-1-forsvar, og pludselig fik hjemmeholdet atter gang i kontrascoringerne. 

Fire hurtige mål til 16-21 bragte troen tilbage hos aalborgenserne, og selvom endnu et misset straffekast blev noteret ud for nordjyderne, så lykkedes det alligvel holdet at nå helt op på 23-25 med tre og et halvt minut tilbage. Det helt store comeback udeblev dog, da hjemmeholdet missede flere store chancer, der kunne have bragt de to hold helt lige, og i stedet kunne gæsterne definitivt lukke opgøret med scoringen til 23-26.

– Vi forsøger at satse lidt, og det virker rigtig fint, at vi får stresset dem, men det var desværre ikke helt nok. Havde vi været en lille smule mere kyniske i vores angrebsspil med de chancer vi trods alt kreerer, jamen så kunne vi måske været kommet helt op og stjæle et point. Vi skaber mange store chancer, som vi brænder, og det bliver jo sådan et mentalt vakuum, som vi er nødt til at få løst til returkampen, for ellers bliver det mindst lige så svært, og så er vores sæson ved at være færdig, men nu skal vi ned og vinde, og det må vi så se, om vi kan få løst, siger Allan Heine.

Andet opgør i kvalifikationsduellen mellem EH Aalborg og SønderjyskE spilles på torsdag den 29. april, hvor sønderjyderne tager imod i Aabenraa klokken 19.30.

EH Aalborg – SønderjyskE 23-26 (10-16)

Målscorere EH Aalborg:

Rikke Hoffbeck Petersen 6, Sandra Erlingsdottir 5, Frida Høgaard Nielsen 4, Mille Eisenhardt 4, Märta Hedenquist 1, Emma Laursen 1, Njoma Zogaj 1 og Line Solsø Hindhede 1,

Stillinger undervejs:

2-0, 3-3, 8-4, 8-9, 9-14, (10-16), 12-21, 16-21, 21-24, 23-25, 23-26

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram