EH Aalborg-nederlag i Slaget om Nordjylland

Den tidligere EH Aalborg-keeper Jesse Van de Polder pillede pynten af sine gamle holdkammerater, da Vendsyssel Håndbold på hjemmebane besejrede EH Aalborg med 28-22.

Af Stefan Holmager Larsen

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg måtte fredag aften se sig slået i lokalderbyet døbt Slaget om Nordjylland. På udebane i Syvsten Hallen var det nedrykkerne fra Bambusa Kvindeligaen, Vendsyssel Håndbold, der trak det længste strå med 28-22.

– Vendsyssel var jo bare klart bedre, end vi var. Det er der ikke så meget at sige til. De er bare på samtlige parametre bedre end os, lyder den umiddelbare vurdering fra cheftræner Allan Heine efter kampen.

Det blev den tidligere Vendsyssel-spiller Cecilie Termansen, der åbnede scoringen for aalborgmandskabet til stillingen 1-1. Herefter fulgtes de to hold ad med høj scoringsfrekvenst gennem kampens første kvarter til stillingen 8-7. Herfra fulgte en aalborgensisk scoringspause på godt 10 minutter, hvor blandt andre den tidligere EH-keeper Jesse Van de Polder gjorde ondt på sine gamle holdkammerater. Samtidig lykkedes det hjemmeholdet at trække fra på tavlen, hvorfor Vendsyssel kunne gå til pause foran 15-10.

– Det er mit billede, at vi lykkes med mange ting, men vi har ikke noget slutprodukt på det. Defensivt har vi flere situationer, hvor Vendsyssel er i angreb i et minut, hvor de ikke kan komme til noget, men så har de bare en knivskarp og fuldstændig klar spiller, som sætter punktum på et angreb. Så de lykkes bare med tingene; selvom de er i problemer, så laver de mål alligevel eller trækker en udvisning. Der må vi bare sige, at der er de stærkere og skarpere end os, når det gælder, og det er desværre forskellen, siger Allan Heine.

Fra anden halvlegs begyndelse var det et yderst offensivt EH-forsvar, der jagtede et comeback på måltavlen. 4-2-formationen gav med det samme pote mod de tunge Vendsysselspillere, og selvom tempoet fra defensiven blev bragt med i angrebet, så stod Jesse Van de Polder atter i vejen på både straffekast og 100 procentschancer.

– Det er klart, at Jesse leverer en rigtig god kamp og kommer ovenpå, og kommer måske lidt ind i hovederne på spillerne. Det er jo selvfølgelig også en del af håndboldspillet, og kampen på målvogterpositionen vinder hun jo også klart i dag. Det går op og ned på de fronter også, men i bund og grund er vi bare ikke skarpe nok på spillet og på vores individuelle præstationer, siger EH Aalborgcheftræneren, som kunne se sit hold redde en smule af æren ved at pynte lidt på resultatet til slut.

Næste kamp for EH Aalborg bliver spillet lørdag den 13. november klokken 13.30, hvor Rødovre HK kommer på besøg i Nørresundby Idrætscenter.

Vendsyssel Håndbold – EH Aalborg 28-22 (15-10)

Målscorere EH Aalborg:

Sandra Erlingsdottir 7, Anne Brinch-Nielsen 4, Frida Høgaard 4, Cecilie Termansen 4, Rikke Hoffbeck 2 og Mille Eisenhardt 1,

Stillinger undervejs:

2-2, 5-3, 6-6, 8-7, 11-8, 13-10, (15-10), 17-10, 19-11, 20-14, 23-14, 24-15, 25-17, 27-17, 28-22

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *