EH AALBORG SKAL MØDE SØNDERJYSKE I KVALSPILLET

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg sluttede grundspillet i 1. divisionen af med et nederlag på 34-31 ude mod det nykårede ligahold Ringkøbing Håndbold. Samtidig lykkedes det SønderjyskE at vinde den direkte duel om tredjepladsen over Bjerringbro FH. Dermed bliver holdet fra Aabenraa nordjydernes modstandere i det forestående kvalifikationsspil.

Af Stefan Holmager Larsen – 

EH Aalborg fik en på alle måder rædselsfuld  indledning på udebanekampen, hvor Ringkøbing startede som lyn og torden. Selv de mindste småfejl fra nordjyderne blev hurtigt omsat til vestjyske scoringer, og da aalborgenserne samtidig brændte et par ellers oplagte chancer, var stillingen efter 10 minutter allerede 6-1 til hjemmeholdet. 8-2 blev det også til, inden gæsterne så småt fik gang i målscoringen takket været fornemme angrebskombinationer af Sandra Erlingsdottir og et par gode aktioner fra den tidligere Ringkøbing-spiller Line Solsø Hindhede.

Herefter begyndte Aalborgmandskabet at få indstillet defensiven på hjemmeholdets skytter, der fik sværere og sværere ved at komme igennem til skud, og som halvlegen skred frem lykkedes det nordjyderne at nå næsten op på omgangshøjde med de kommende ligaspillere. EH Aalborg havde sågar muligheden for at udligne til 15-15, men et forceret skud fra yderkanten af venstrebacken gik forbi mål, og så måtte nordjyderne nøjes med at være bagud med et enkelt mål ved pausen; 16-15.

– Vi får lige en lidt skæv start på kampen med nogle store brændte chancer, og det straffer Ringkøbing jo bare med det samme, og så bliver det lidt op ad bakke derfra. Men ellers bød kampen på masser af god håndbold, med masser af gode situationer og smarte ting lavet af spillerne på hver sin side af banen. Men der er til gengæld ikke noget super duper forsvar i nogle af enderne, og det gør jo, at der bliver lavet en del mål. Men vi fik prøvet nogle ting af, som vi også skal have med videre i næste fase, så det er vi tilfredse nok med, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Eksperimenterede forud for kvalspillet

Efter Ringkøbings vanskeligheder med at bryde igennem EH Aalborg-forsvaret i de sidste ti minutter før pausen, begyndte hjemmeholdet anden halvleg med at spille 7 mod 6. Samtidig valgte gæsterne at omrokere i forsvaret for at eksperimentere forud for det kommende kvalifikationsspil, og dét hjalp vestjyderne til at genetablere en hurtig 4-målsføring, inden nordjyderne atter fik gang i scoringerne. Herfra fulgte en lang periode, hvor aalborgenserne konstant jagtede hjemmeholdet, men tættere på end 28-27 kom gæsterne aldrig, og til sidst måtte Allan Heines tropper kapitulere til denne sæsons bedste 1. divisionshold.

– Det så egentligt ud som om, at vi havde en god balance defensivt i første halvleg, hvor vi fik skruet på nogle ting, men det var også med et forsvar, hvor vi er i trygge og vante omgivelser. I anden halvleg valgte vi at forsøgte at bringe noget andet i spil, for at se, hvad er det for nogle parametre, vi kan skrue på i de kommende kampe, og det brugte i hvert fald 30 minutter på, siger Allan Heine.

Samtidig med EH Aalborgs kamp i Ringkøbing blev nordjydernes modstandere i det forestående kvalifikationsspil fundet. I Aabenraa vandt SønderjyskE en kneben sejr over Bjerringbro på 34-33, efter en tæt duel, hvor det i flere omgange så ud til at østjyderne skulle snuppe tredjepladsen.

– Det er jo et hold, som vi fik ørerne i maskinen mod, sidst vi mødte dem, så vi skal op i et helt andet gear, end det vi var i dén kamp der. Jeg synes, at vi er blevet klogere på os selv, men det tænker jeg også, at SønderjyskE er, så jeg tror, at der venter nogle spændende og intense opgør, siger Allan Heine.

Datoerne og spilletidspunkterne for kvalifikationskampene mellem EH Aalborg og SønderjyskE vil blive meldt ud på vores hjemmeside så snart de er endeligt fastlagte.

Ringkøbing Håndbold – EH Aalborg 34-31 (16-15)

Målscorere EH Aalborg:

Sandra Erlingsdottir 9, Frida Høgaard Nielsen 6, Line Solsø Hindhede 4, Verena Osswald 3, Rikke Hoffbeck Petersen 3, Anne Brinch-Nielsen 2, Märta Hedenquist 2, Mille Eisenhardt 1 og Emma Laursen 1.

Stillinger undervejs:

6-1, 8-2, 9-5, 12-9, 14-9, 15-14, (16-15) 19-15, 20-17, 23-21, 28-24, 28-27, 33-28, 34-31

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *