EH Aalborg slider sig til sejr i uskønt drama

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg hentede sæsonens anden sejr, da nordjyderne på hjemmebane vandt med 21-19 over Gudme HK i 1. divisionen.

Af Stefan Holmager Larsen

Lad det være sagt med det samme. Kønt blev det aldrig, da EH Aalborg, som i de forgangne uger har kæmpet hårdt med et sygdomsudbrud i truppen, lørdag eftermiddag tog imod sydfynske Gudme HK. I sidste ende endte det dog alligevel lykkeligt, da det nordjyske hold hentede to yderst vigtige point til kontoen med en sejr på 21-19.

– Jeg vil helst ikke tilskrive det sygdomsperioden, men det er klart, at vi har jo stadig nogle, der hænger, og vi mangler det her topniveau rent fysisk, men jeg synes også, at vi bare spiller for dårligt i dag, lyder den umiddelbare vurdering fra cheftræner Allan Heine.

Søvninge skud, sløve screeninger, blege blokeringer og amputerede afleveringer. Det var nemlig arsenalet fra EH Aalborgs spillere i kampens indledning, hvor det ikke ligefrem så ud til at blive en nordjysk succes. I et lettere søvnigt tempo startede de to hold nemlig kampen, og gæsterne havde derfor ingen problemer med at dæmme op for hjemmeholdets angrebspil. Derfor kunne de to hold følges ad til stillingen 4-3, hvor et aalborgensisk kollaps tog form.

Her tog gæsternes målkvinde Sofie Amalie Andersen nemlig for alvor fat i de forkølede nordjyske forsøg. Herfra startede en sand lavine af nordjysk dårligdom, og havde det ikke været for en særdeles velspillende Laura Askvist, der snuppede både straffekast og flere friløbere fra de sydfynske skytter, så var det med garanti lykkedes fynboerne at vinde det efterfølgende kvarter med mere end blot 6-0.

Det var en frygtelig kamp på rigtig mange parametre – særligt i angrebet. Ingen tempo, intet flow, konstante mistiminger, som giver dårlige dueller, og så skal vi jo på ét eller aller andet tidspunkt afslutte angrebet, og så bliver det bare med dårlig kvalitet og masser af dårlige afslutninger, siger Allan Heine, som dog fik pustet ild i øjnene på spillerne, da han dikterede forsvaret frem i en lettere offensiv formation.

Det fik hjemmeholdets spillere op på tæerne, og den ekstra speed hjalp gevaldigt i angrebsspillet, hvor holdet med tre hurtige scoringer før pausen fik pustet liv tilbage i kampen om sejren.

Anden halvleg fortsatte som en lang offensiv kamp for at få smidt bolden over målstregen. De mange angrebsfejl fra kampens første 30 minutter fortsatte nemlig efter pausen, og da Gudme bragte sig i front med 12-15 et kvarter før tid, lignede det for alvor en ny dukkert af de aalborgensiske oprykningsdrømme.

Men ud af det blå stemplede Nyala Krullaars ind. Fire scoringer i træk fra hollænderens hånd – sendte for første gang siden 4-3 EH Aalborg i front, og bakket op af Alt-reddende Askvist i målet kørte hjemmeholdet herfra roligt sejren hjem.

Dermed er nordjyderne noteret for fire point i tabellen, mens Allan Heine har fået et bedre indblik i sit nye hold, og selvom spillet mod Gudme langt fra var toppen af 1. division værdigt, så var der dog også lyspunkter at tage med sig videre.

Det var en frygtelig kamp på rigtig mange parametre. Der skal noget helt andet til, hvis vi skal være med i toppen af 1. division, det er der slet ingen tvivl om. Der er vi nødt til at kigge ind ad og se på, hvor er det, vi mangler noget niveau, for det var generelt set ikke godt nok. Dog synes jeg, at vi viser nogle spændende takter i forsvaret, hvor vi angriber tingene på en anden måde, end vi normalt har gjort. I og med, at vi har nogle folk ude, som var dygtige i vores klassiske forsvarsspil, så har vi nogle nu, der er dygtige til noget andet, og det får vi virkelig at se i dag, og så er Laura (Askvist red.) jo igen god, lyder det fra cheftræneren.

Allan Heine og resten af EH Aalborg-mandskabet har nu to ugers kamppause, hvor formen kan genfindes, inden holdet lørdag den 16. oktober på udebane skal op imod det ubesejrede tophold Bjerringbro FH.

EH Aalborg – Gudme HK 21-19 (7-9)

Målscorere EH Aalborg:

Nyala Krullaars 6, Sandra Erlingsdottir 6, Anne Brinch-Nielsen 3, Emma Aagaard 2, Mette Klostermann 1, Rikke Hoffbeck 1, Njoma Zogaj 1 og Cecilie Termansen 1,

Stillinger undervejs:

1-2, 4-3, 4-9, (7-9), 10-11, 11-14, 12-15, 17-16, 20-17, 21-19

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *