Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

EH GÆSTER LANGSOMTSPILLENDE BUNDPROP

7. marts 2021

Af Stefan Holmager Larsen – 

For anden uge i træk skal håndboldkvinderne fra EH Aalborg på en regulær langfartstur, når de søndag gæster 1. divisionens bundprop, Lyngby HK. Men selvom det – på papiret – er en kamp, som ikke burde volde nordjyderne problemer, så er det på ingen måder en walk-over. Det mener klubbens cheftræner. 

– Men man kan i hvert fald sige, at det er en kamp, vi skal vinde, hvis vi gerne vil være med i kapløbet om at få de her kvalifikationskampe til ligaen. Det er der slet ingen tvivl om, lyder det fra Allan Heine.

Lyngby HK, der gik ind til sæsonen som oprykker fra 2. division, ligger absolut sidst i landets næstbedste række med blot fire point efter 17 spillerunder, og holdet har endnu til gode at opleve første sejr på hjemmebanen nord for København. De hidtil to eneste sejre er nemlig begge kommet på udebane over henholdsvis AGF og Rødovre, og dermed har Lyngby netop nu tre point op til den livgivende 9. plads, der giver adgang til kvalifikationskampe om at blive i rækken. Sjællænderne har med andre ord i dén grad ryggen mod muren, og netop derfor er der god grund til, at nordjyderne skal være ekstra påpasselige.

– Jeg har respekt for Lyngby, og den måde de gør tingene på. De gør det på deres egen måde. De angriber kampene. De stiller sig aldrig ned og håber på, at modstanderen har en dårlig dag. Alligevel er det jo så ikke gået forfærdelig godt igen, men det er jo ofte i sådan nogle kampe her, at man skal være ekstra vågen og ekstra klar, for at det ikke bliver os, de skal have deres første hjemmesejr imod, siger cheftræneren.

Offensivt forsvar er en mulighed

Sidst de to hold mødtes var helt tilbage i tredje spillerunde, hvor EH Aalborg på hjemmebanen i Nørresundby sejrede med solide 27-18 efter en jævn kamp mellem to hold af forskellige klasser. Særligt på tempoet var de to mandskaber milevidt fra hinanden, og Lyngbys langsomme angrebsspil generede hjemmeholdet, der hurtigt skiftede til en offensiv forsvarsformation for at tænde op under bundproppens angrebsspil – og det er en plan, der godt kan blive genbrugt, siger Allan Heine.

– Det er jo et middel, man har som træner, at hvis man synes, at modstanderen spiller langsomt, så kan man spille lidt mere offensivt i forsvaret, og så tvinger man dem jo til at agere og måske tage lidt større chancer. Så det kan sagtens være et redskab, vi som trænere vil bruge, hvis vi synes, at deres tilgang til deres offensiv er for langtrukken. Men Lyngby har også syv-mod-seks som et redskab, og derfor er det også sådan noget, man har med i overvejelserne, lyder det.

Én markant forskel på det Lyngbyhold, som sidst gæstede Aalborg, og dét, som løber på banen søndag eftermiddag er tilføjelsen af højrebacken Lea Marston. Den venstrehåndede spiller kom nemlig til klubben i julepausen, og i de syv kampe hun nu har spillet, har hun allerede markeret sig som en stor profil for bundholdet med hele 43 mål i syv kampe. 

Opgøret mellem Lyngby HK og EH Aalborg spilles i den københavnske forstad på søndag klokken 13.00, og kan følges via live-opdatering på www.tophaandbold.dk/eha.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram