EH jagter ny oprejsning mod hurtigtløbende fynboer

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg kom ned på jorden igen efter sidste hjemmekamps knusende sikre 13-målssejr over Hadsten Håndbold, da det sygdomsramte hold i sidste weekend tabte på udebane til TMS Ringsted. Derfor står der revanche på måltavlen, når nordjyderne lørdag får besøg af Gudme HK.

Af Stefan Holmager Larsen

Med to nederlag i tre kampe og flere spillere siddende ukampdygtige på bænken har EH Aalborg fået en noget nær katastrofal start på sæsonen. Senest blev det til et knebent nederlag på 29-27 til TMS Ringsted, i en kamp hvor nordjyderne blot kunne mønstre 10 markspillere, og derfor har optakten til lørdagens opgør mod Gudme HK atter været præget af sygdom.

– Vi har prøvet at komme lidt ovenpå igen i forhold til al den sygdom, vi har haft i truppen, men vi mærker stadig efterdønningerne af det. Så det har egentligt handlet lidt om, at vi skulle op og træne på det niveau, som vi godt ved, at vi kan træne på, men vi kan godt se, at vi mangler lidt niveau, så det håber jeg selvfølgelig, at vi kan nå, når vi skal i kamp, lyder det fra EH Aalborgs cheftræner, Allan Heine.

Med en målsætning om at spille med om topplaceringen i landets næstbedste håndboldrække, har Allan Heine og Co. derfor hårdt brug for to point i lørdagens opgør mod sydfynske Gudme HK.

Fynboerne, der er mest kendt for deres herrehold, som – under navnet GOG – er blandt topholdene og guldaspiranter i Herreligaen, sluttede egentligt sidste sæson under nedrykningsstregen i kvindernes 1. division, men da alle lavere rækker blev suspenderet slap klubben med skrækken og fik i stedet endnu et år blandt landets næstbedste klubber.

Dén chance ser holdet fra Sydfyn ikke ud til at lade gå fra sig, for efter et nederlag til det ubesejrede tophold Bjerringbro i første spillerunde, så har fynboerne i holdets seneste to kampe slået bundproppen Lyngby på udebane med imponerende 17-33, mens de i sidste weekend spillede lige op med oprykningsaspiranterne fra Sønderjyske. Her var Gudme HK foran med 21-19, inden en stærk sønderjysk slutspurt sikrede favoritterne sejren på mindst mulige margin; 21-22.

– Det er et helt andet hold end sidste år. Jeg synes, at de spiller meget mere friskt til, og de spiller hurtigere håndbold. Det bemærkelsesværdige er, at de i deres tre første kampe har haft 84 kontraangreb. Det er et højt antal, når man sammenligner med os selv, hvor de næsten har dobbelt så mange kontraangreb. Det har selvfølgelig noget at gøre med, hvordan man dækker op, og hvem man møder, men også hvilken indstilling man har, og der er det et helt andet Gudme-hold end det, vi så sidste år. Så derfor skal vi være klar fra allerførste sekund af, siger Allan Heine.

Kampen mellem EH Aalborg og Gudme HK spilles lørdag klokken 13.30 i Nørresundby Idrætscenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *