EH KAN KNÆKKE RÆKKEN MED TO POINT I TOPKAMP

Af Stefan Holmager Larsen – 

Der er mere end blot to point på spil, når EH Aalborg lørdag på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter tager imod TMS Ringsted. Med en sejr i topkampen vil nordjyderne nemlig kunne skabe sig et hul på mindst fire point ned til 4. pladsen, og dermed være snublende tæt på at sikre sig adgang til kvalifikationskampe til Bambusa Kvindeligaen.

Allan Heines tropper, der indtager en øjeblikkelig andenplads i landets næstbedste håndboldrække, kæmper nemlig en hård kamp for at holde sig indenfor de tre øverste pladser i den tætte topstrid, for det er  nemlig disse placeringer, der fortsat giver lov til at drømme om oprykning i denne sæson. Her har nordjyderne lige nu et forspring på tre point ned til netop TMS Ringsted, der ligger nummer fire. Men trods udsigterne til at kunne tage et stort skridt nærmere en konsolidering af topplaceringen, så holder cheftræneren fast i mantraet om at tage én kamp ad gangen.

– Jeg tænker ikke så meget i, hvordan det ser ud med tre kampe tilbage. Vi har fire kampe nu her, og jeg vil gerne vinde dem alle sammen, og det er det, jeg forholder mig til. Hvordan og hvorledes det så ser ud, det må vi tage på et senere tidspunkt, siger Allan Heine.

Gammel kending på besøg

Sidst, EH Aalborg og TMS Ringsted mødtes, var i midten af december, hvor nordjyderne trods et resultatmæssigt formdyk formåede at vinde udekampen på Midtsjælland overraskende klart med 20-27, efter en kamp, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet.

– Den kamp satte vi os hurtigt på, og nogle gange, når ét hold får held til at sætte sig på kampen fra start, så kan det godt komme til at se meget ensformigt ud. Men der skal ikke ret meget til i håndbold – det kunne man også se i herrelandsholdets kamp mod Nordmakedonien – og hvis man ikke leverer, og man ikke scorer på sine chancer, så kan man hurtigt komme i problemer, og det er selvfølgelig noget af det, vi skal være dygtige til mod Ringsted, siger Allan Heine, som spår en spændende topkamp med masser af både spænding, nerve og ikke mindst god håndbold.

TMS Ringsted er på banen drevet frem af de to altoverskyggende profiler Anne Cathrine Delfs Lundbye og den tidligere EH Aalborg-spiller Natascha Wollesen, der til sammen har scoret hele 191 mål i sæsonens 18 spillerunder, og i forhold til sidste møde er holdet blevet forstærket i banens højreside med den venstrehåndede fløj og back Charlotte Bisser, der er tilbage efter en skade. Og det er netop dette trekløver – samt EH’s egen defensiv – der er blandt fokusområderne forud for lørdagens opgør.

– Dét, vi lykkedes fint med i sidste kamp, var at skygge Wollesen, som gjorde, at deres angrebsspil blev en lille smule ensformigt, og så accepterede vi nogle scoringer fra visse positioner, og det er klart, at det har vi selvfølgelig med i vores tanker igen. Er det noget, vi kan få succes med? For hvis vi kan holde dem nede på godt 20 mål, så tror jeg også, at vi har en god chance for at vinde kampen, lyder det fra Allan Heine.

Kampen mellem EH Aalborg og TMS Ringsted spilles i Nørresundby Idrætscenter lørdag den 13. marts klokken 14.00. På grund af de nuværende coronarestriktioner er det fortsat ikke tilladt at have tilskuere i hallen, men kampen kan følges live på vores facebookside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *