Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

EH-sejr efter drama: - Mere intenst, end jeg bryder mig om!

11. december 2021

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg hentede en flot sejr over et velspillende DHG-hold, da de to hold lørdag eftermiddag mødtes i Nørresundby Idrætscenter.

Af Stefan Holmager Larsen

Efter tre ugers kamppause var de aalborgensiske håndbolddarlings fra EH Aalborg lørdag eftermiddag atter i ilden i landets næstbedste række. På hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter lykkedes det - efter en velspillet og særdeles tæt kamp mod fynske DHG - at hale en sejr og to point i hus.

- Det er jo en intens kamp, som bølger frem og tilbage - mere end jeg lige synes om. Jeg synes jo generelt, at vi har godt styr på kampen, men DHG bider hele tiden fra sig og spiller en god kamp med et par gode målvogtere, og så bliver det tæt til sidst. Vi har heldigvis den fornødne ro og kynisme til at afgøre det, lyder det fra EH Aalborgs cheftræner, Allan Heine.

Nordjydene kom flyvende ud af starthullerne og fik hurtigt bragt sig i front 4-1, blandt andet takket være unge Maiken Skov Nielsen, som til kampen huserede på EH's højrefløj i stedet for skadede Anne Brinch-Nielsen, og hele halvlegen igennem var aalborgenserne et skridt foran fynboerne på måltavlen.

Bedst så det ud, da Märta Hedenquist bragte hjemmeholdet i front med 14-10 knap fem minutter før pausen, men så scorede gæsterne tre hurtige mål og bragte spændingen tilbage i kampen.

I anden halvleg nåede DHG at snuse til både sejren og de to point, da de ad flere omgange bragte sig foran via godt angrebsspil og kontrascoringer, men med et kvarter tilbage af kampen strammede EH Aalborg-spillerne koncentrationen i særligt forsvarsspillet, og da bagkæden med blandt andre velspillende Sandra Erlingsdottir og hjemvendte Line Berggren Larsen samtidig steppede op, blev det alligevel til en flot og fortjent nordjysk sejr.

- Jeg synes egentligt, at vi kampen igennem står fornuftigt. Der er lidt misforståelser undervejs, og det er jo et stærkt angrebshold, vi møder, der lægger et stort tryk på vores forsvar, men generelt set, så synes jeg, at vi står godt imod. Selvfølgelig kunne jeg godt have tænkt mig at holde dem en 3-4 mål længere nede, men de er et stærkt hold, og jeg er glad for, at vi tog en sejr, siger Allan Heine.

Sejren var EH Aalborgs tredje i træk, og nordjyderne holder dermed fortsat fast i tabellens 5. plads med 14 point efter 11 spillerunder.

EH Aalborg - DHG 29-26 (14-13)

Målscorere EH Aalborg:

Sandra Erlingsdottir 6, Rikke Hoffbeck 5, Mille Eisenhard 4, Line Berggren Larsen 4, Frida Høgaard 4, Märta Hedenquist 3 og Maiken Skov Nielsen 3

Stillinger undervejs:

4-1, 7-4, 10-6, 14-10, (14-13), 16-17, 19-19, 20-21, 22-22, 24-22, 24-24, 26-25, 27-26, 29-26

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram