FORRYGENDE AALBORG-REVANCHE I VELSPILLET TOPKAMP

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg sikrede sig både andenpladsen i 1. divisionen og en velfortjent revanche, da ligaaspiranterne på hjemmebane vandt topkampen mod Hadsten Håndbold med 29-27. Dermed er nordjyderne sikret hjemmebanefordel i en eventuel tredje kamp i det forestående kvalifikationsspil til Bambusa Kvindeligaen.

– Det er for det første fedt, at vi får vist, at vi kunne spille bedre end sidst, men så betyder det jo også, at vi har lagt pres på Ringkøbing, og selvom de nok skal spille deres måske dårligste kamp i sæsonen for ikke at vinde i Rødovre, så har vi i hvert fald lagt pres på nu. Det kunne være meget sjovt, hvis de dummede sig, siger EH-træner Allan Heine, hvis hold nu blot er ét point efter det vestjyske tophold, der søndag kan sikre sig direkte oprykning med en sejr i Rødovre.

Nordjyderne havde op til kampen sat sig for at revanchere 12-målsnederlaget fra sidst, de to mandskaber mødtes i Østjylland kort før jul, og der var derfor stor jubel på den aalborgensiske bænk, da Rikke Hoffbeck efter blot tre minutter hamrede bolden i Hadsten-målet til føringen 3-0. Herefter vågnede gæsterne så småt op, men lige lidt hjalp det mod en sprudlende aalborgensisk offensiv, der havde fundet et ekstra gear frem til kampen.

Masser af bolderobringer fra Anne Brinch-Nielsen og Rikke Hoffbeck, flotte langskudsmål af Frida Høgaard Nielsen og sågar en sjælden scoring i tomt mål af målvogter Jesse Van de Polder sikrede EH Aalborg en velfortjent føring på 14-9, inden en velspillende Hadsten-keeper hjalp til med at bringe gæsterne en smule tilbage før pausen til stillingen 15-13.

– Det er jo i bund og grund fordi, at vi brænder et straffe og et par oplagte chancer, og så løber de kontra på det. Det er jo sådan noget, der rammer os dobbelt i negativ forstand, så der er dét, hvor de lige kommer tilbage og får lige lidt kunstigt åndedræt, siger Allan Heine. 

MELLEMRUBRIK

Fra anden halvlegs start havde EH Aalborg-spillerne nok engang fået indstillet både sigtekornet og ikke mindst forsvaret korrekt. Hadsten-skytterne havde umådeligt svært ved at bryde igennem den bevægelige defensiv og måtte ofte ty til dét, der virkede som paniske skud mod mål, der ikke var nogen reel trussel for Jesse Van de Polder. Aalborgenserne sikrede sig derfor hurtigt en ny stor føring på 20-14 i en periode, hvor særligt Verena Osswald gjorde sig positivt bemærket med en lækker lille skruebold i en hårdt presset situation i en kontra, der gik i en stor bue uden om Hadsten-keeperen og roligt over målstregen.

Spændingen i kampen skulle dog atter vise sit ansigt, da en EH-føring på 22-17 i et par ubemærksomme øjeblikke blev reduceret til 22-19, inden Frida Høgaard Nielsen med sit 10. mål atter bragte hjemmeholdet på sejrskurs. Herefter fulgte adskillige angrebsforsøg fra gæsterne på et comeback i kampen med blandt andet forskellige offensive forsvarsformationer, men nordjyderne holdt hovedet koldt og takket været flotte angrebskombinationer med vip fra højrefløj over målfeltet til venstreback og et dommedagshug fra 9 meter af Line Hindhede lykkedes det aldrig gæsterne at komme helt tæt på at true aalborgensernes sejr.

– Vi havde fornemmelsen flere gange, at nu knækker filmen for dem; nu lukker vi den af, og så vinder vi kampen, men vi får ikke helt gjort det. Vi spiller rigtig fint og tilspiller os rigtig mange gode ting, og står også fint defensivt. Så har vi lidt svært ved at kontrollere Mathilde Pedersen, der får lidt for mange skud, når de er løbet tør for idéer, så får hun lavet nogle mål lidt på ingenting, så det var selvfølgelig lidt ærgerligt, men jeg er rigtig, rigtig godt tilfreds generelt med spillet og tilgangen, lyder det fra Allan Heine.

Næste kampe for EH Aalborg spilles søndag den 10. april klokken 14.00, hvor holdet på udebane gæster topholdet fra Ringkøbing Håndbold.

EH Aalborg – Hadsten Håndbold 29-27 (15-13)

Målscorere EH Aalborg:

Frida Høgaard Nielsen 10, Rikke Hoffbeck Petersen 5, Märta Hedenquist 3, Line Hindhede 3, Anne Brinch-Nielsen 2, Sandra Erlingsdottir 2, Verena Osswald 2, Emma Aagaard Poulsen 1 og Jesse Van de Polder 1.

Stillinger undervejs:

3-0, 6-3, 8-6, 11-6, 13-8, 14-9, 14-13, (15-13), 20-14, 22-19, 24-21, 26-22, 28-24, 29-27

Frida Høgaard Nielsen blev efter kampen kåret som kampens spiller og fik overrakt blomster fra Le Fleur i Vestbjerg. Emma Aagaard blev samtidigt efter kampen kåret som månedens EH spiller i samarbejde med Emborg Catering og Ejner Hessel Aalborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *