Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

KLASSEFORSKEL DA EH AALBORG TRYNEDE BUNDBROPPEN

8. marts 2021

Af Stefan Holmager Larsen – 

Der var ganske enkelt klasseforskel fra første fløjt, da håndboldkvinderne fra EH Aalborg søndag på udebane udraderede 1. divisionens prügelknape, Lyngby HK, med cifrene 23-34, efter et opgør, der aldrig havde et flig af spænding.

– Vi var sgu stået tidligt op – bogstaveligt talt. Vi sætter os på kampen fra allerførste sekund og kommer foran 0-4, og derfra har man bare en fornemmelse af, at vi ville vinde stort, lyder det fra den stolte EH Aalborgtræner, Allan Heine, med henvisning til afgangen mod Lyngby, der for flere spilleres vedkommende begyndte allerede klokken 4.30 søndag morgen.

Den hurtige føring blev kun udbygget yderligere som halvlegen skred frem, og efter knap 18 minutter var stillingen 4-12 til de toptunede nordjyder, og godt seks minutter inde i anden havleg var EH Aalborg for første gang i kampen foran med 10 mål. Med det, der mindede om en tidlig afgørelse af opgøret, kunne den aalborgensiske trænerbænk frit tillade sig at fordele spilletiden ligeligt mellem alle spillere, der havde taget den lange bustur til den københavnske forstad. De kvittere til gengæld for tilliden med at alle holdets markspillere kom på tavlen, og dét var noget, der glædede cheftræneren.

– Det er jo selvfølgelig rart, og viser også, at vi har en fin bredde, og at folk er klar til at byde ind, når de får chancen, siger Allan Heine, som endda kunne glæde sig yderligere over et debutmål af klassens nyeste pige, højrefløjen Maiken Skov, der i sidste uge fik sine første minutter for EH Aalborgs 1. divisionshold og i denne uge altså den første kasse.

– Hun har jo trænet med siden starten af sæsonen sådan lidt i ny og næ, og så nærmest fast nu her efter at coronaen for alvor tog fat, og hun yder rigtig, rigtig fint til træningerne. Der har været nogle gange, hvor vi gerne har ville have bragt hende i spil, men ikke rigtig synes, at der har været rum til det, og det synes vi så, at der var i dag. Og hun leverer fint, og får også lavet et mål til sidst, så det var rigtig fint, lyder det fra træneren.

Vigtige point til topstriden

EH Aalborg havde forud for sæsonen en erklæret målsætning om en hurtig tilbagevenden til Bambusa Kvindeligaen, og hvis det mål skal indfries, så skal holdet slutte på en af tabellens tre øverste placeringer. Førstepladsen giver direkte adgang til ligaen, men her er Ringkøbing Håndbold i øjeblikket tre point foran Allan Heines tropper, som derfor nu fokuserer på at holde et felt af fire andre hold under sig i kampen om én af de to yderligere pladser, der giver adgang til kvalifikationskampe mod to af ligaens bundhold. Her var søndagens sejr i Lyngby derfor yderst kærkommen, for aalborgenserne ligger dermed fortsat nummer to i 1. divisionen med tre point ned til fjerdepladsen og blot fire spillerunder tilbage af sæsonen. 

– Det er jo sådan, at for de her hold, der ligger i top 6 – os selv inkluderet – er scenariet ret klart; taber du en kamp, så spiller du dig væk fra et slutspil. Så det kræver altså fire gode præstationer mere, for at vi kan gøre klar til de her kval-kampe, siger Allan Heine.

Næste kamp for EH Aalborg er på lørdag den 13. marts, hvor nordjyderne på hjemmebane i Nørresundby Idrætscenter møder TMS Ringsted. Holdet fra Midtsjælland ligger på en øjeblikkelig fjerdeplads i tabellen og er dermed direkte konkurrenter til en topplacering.

Lyngby HK – EH Aalborg 23-34 (10-16)

Målscorere EH Aalborg:

Sandra Erlingsdottir 6, Anne Brinch-Nielsen 5, Märta Hedenquist 4, Rikke Hoffbeck 4, Line Solsø Hindhede 3, Emma Aagaard Poulsen 2, Frida Høgaard Nielsen 2, Emma Laursen 2, Mille Eisenhardt 2, Verena Osswald 1, Maiken Skov 1, Mathilde Bach 1 og Mette Klostermann 1.

Stillinger undervejs:

0-4, 3-9, 4-12, 7-15, (10-16), 11-23, 14-24, 17-28, 20-32, 23-34

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram