Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

Langfartstur når Aalborg gæster bundprop

30. oktober 2021

EH Aalborg kommer på en af årets længste ture, når holdet tidligt søndag formiddag skal hele vejen til Kongens Lyngby nord for København, hvor 1. divisionens prügelknabe, Lyngby HK, byder op til dans.

Der er på papiret ikke mange undskyldninger for ikke at hive en sejr og to sikre point hjem til kontoen, når håndboldkvinderne fra EH Aalborg tidligt søndag eftermiddag står overfor denne sæsons letteste opgave, hvor holdet gæster 1. divisionens absolutte bundhold, Lyngby HK.

- Ja, på papiret er der slet ingen tvivl om, at det er den nemmeste modstander, men noget andet er, hvordan man rent praktisk får tingene til at lykkes. Noget af det, jeg synes, vi var dygtige til sidste år på de her udebaneture, var at sætte os hårdt på kampene fra starten af. Det har vi ikke været super gode til på udebane i denne sæson endnu, men mod Bjerringbro fandt vi noget af det, og det skal vi have fundet frem igen mod Lyngby.Vi skal forsøge at gøre vilkårene rigtig, rigtig svære for dem fra første sekund af, sådan at kampen bliver spillet på vores præmisser. Formår vi det, så ser jeg også gode muligheder for at kunne tage en sejr med derfra, lyder det fra EH Aalborg-cheftræner, Allan Heine.

Lyngby HK er en traditionsrig klub, der tidligere husede prominente navne som eksempelvis den forhenværende landsholdsanfører og OL-guldvinder Mette Vestergaard, men holdet har i de seneste mange sæsoner været langt fra toppen af dansk håndbold. Faktisk rykkede klubben i 2018 helt ned i landets tredjebedste række, hvor holdet har fristet tilværelsen indtil coronaen i forrige sæson hånd-i-hånd med Dansk Håndbold Forbund sendte københavnerholdet i oprykning til 1. division. 

Her viste Lyngbys niveau sig i sidste sæson at være alt for lavt til rækken, hvor det over hele grundspillet blot lykkedes at hente fire point. Nok engang kom coronaen og DHF dog klubben til undsætning, da alle lavere rækker blev suspenderet, og der var derfor ingen nedrykker i 1. divisionen. Derfor har det sjællandske hold fået endnu en chance i landets næstbedste række, men hidtil er det ikke gået Lyndbys vej. Efter seks spillerunder har holdet endnu første point til gode, og i gennemsnit er holdets kampe blevet tabt med over 12 mål. Værst gik det til mod Vendsyssel Håndbold, hvor holdet tabte med hele 25 kassers forskel; 41-16.

For EH Aalborgs eget vedkommende ligger holdet placeret på en øjeblikkelig 5. plads med seks point - Fire efter kvaretten af hold, der deles om rækkens topplaceringer. Men ifølge den nordjyske cheftræner er blikket overhovedet ikke rettet mod tabellen.

- Vi kigger slet ikke på, hvor mange point vi er fra førstepladsen. Det er helt uaktuelt, i forhold til det vi er lige i øjeblikket. Det handler om, at vi skal udvikle os og blive bedre. Så må vi se, om vi kan hænge på de her rigtig stærke hold. Det er sådan tingene er lige i øjeblikket, lyder det fra Allan Heine med henvisning til aalborgensernes svingende præstationer og lange skadesliste.

Kampen mellem Lyngby HK og EH Aalborg spilles søndag klokken 13.00 i Lyngby Hallen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram