Læs om kampe og resultater

MARGINALERNE MOD EH AALBORG I AFGØRENDE KVALKAMP

3. maj 2021

Af Stefan Holmager Larsen –

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg skal også i den kommende sæson spille i landets næstbedste række. Det står klart efter holdet søndag tabte den tredje og afgørende kamp i kvalifikationsspillet til Bambusa Kvindeligaen med 26-28 på hjemmebane til SønderjyskE.

– Det er en meget ambivalent følelse, vil jeg sige. Vi har jo spillet nogle rigtig, rigtig fine kampe mod SønderjyskE, og det er jo egentligt helt marginalt, at det er dem, der går videre i stedet for os, så vi er jo på én side rigtig godt tilfredse med det, vi har leveret, men super ærgerlige over udfaldet, og det er selvfølgelig skuffelsen, der fylder mest lige nu, lyder det fra EH Aalborg-cheftræner Allan Heine.

Efter en sejr til hvert hold i de foregående to kampe var der lagt op til endnu en tæt duel, og hverken de få tilstedeværende i Nørresundby Idrætscenter eller seerne på livestream blev forskånet for spændingen. Selvom de gæstende sønderjyder så ud til at trække fra i kampens indledning og hurtigt fik opbygget en føring på 6-10, så kom det aalborgensiske hjemmehold hurtigt tilbage i kampen og nåede også at bringe sig foran i første halvleg, inden de to mandskaber gik til pause helt lige ved stillingen 13-13.

Tæt til det sidste

Takket været både nerver og taktiske udspil fra de to holds trænere fulgtes mandskaberne ad på måltavlen gennem hele anden halvleg, hvor SønderjyskE ad flere omgang slog et lille forspring på to mål, som dog lynhurtigt blev udlignet af EH Aalborg. Men selvom det nordjyske hjemmehold også havde chancerne for at bringe sig foran i kampen sidste 30 minutter, så lykkedes det aldrig Aalborg-spillerne at få bolden det sidste stykke over målstregen, og da dagens 21-årige fødselar – og kampens bedste EH-spiller – Mille Eisenhardt med knap to minutter tilbage af kampen brændte en straffekast ved stilligen 24-26, så det for alvor sort ud for hjemmeholdet.

En hurtig redning af Jesse Van de Polder i målet og en efterfølgende reducering af Frida Høgaard Nielsen gav dog kunstigt åndedræt til hjemmeholdet, men end ikke et nordjysk helbanepres i kampens sidste sekvenser sikrede, at de små marginaler gik nordjydernes vej, og med fire sekunder tilbage af kampen kunne gæster i stedet sementere sejren med kampen sidste scoring.

– Når der er så marginalt, så er det om et spørgsmål om lige at forhindre et mål i vores defensiv, som jeg egentligt synes lægger et stort pres igennem hele kampen, og også offensivt at vi lige laver et mål på den chance, der nu er, så det er jo nogle små marginale ting, der er afgørende, siger Allan Heine.

Med sejren skal SønderjyskE nu spille tre playoff-kampe mod Horsens HE, hvor vinderen får lov at spille næste sæson i landets bedste række, mens sæsonen for EH Aalborgs vedkommende næsten er slut.

– Nu får pigerne lige et par velfortjente fridage, og så mødes vi igen torsdag. Derefter har vi en pokalkamp mod AGF om et par uger, hvor vi forhåbenligt får sluttet sæsonen godt af, og så er der lidt ferie, inden vi for alvor begynder at se frem mod næsten sæson, lyder det fra cheftræneren.

Pokalkampen mellem EH Aalborg og AGF Håndbold skal afvikles inden juli. Informationer om opgøret vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.

EH Aalborg – SønderjyskE 26-28 (13-13)