Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

Nordjysk storsejr mod hårdtkæmpende bundhold

31. oktober 2021

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg levede op til favoritværdigheden, da holdet på udebane mod bundproppen Lyngby HK hentede en sikker sejr på 24-32.

Af Stefan Holmager Larsen

Der var spilletid til hele bænken og en lang række lovende stortalenter, da EH Aalborg søndag hentede to sikre point til kontoen med en storsejr i 1. divisionen på udebane over Lyngby HK.

De nordjyske kvinder fik en flyvende start på kampen, hvor både forsvarsspil og kontrafase fremstod aldeles skarp, og efter knap ni minutters spil var stillingen 1-6 til de gæstende storfavoritter. Herfra begyndte Lyngbys altoverskyggende profil, norske Lea Marston, at lirke den nordjyske defensiv op, samtidig med at EH Aalborgspillernes koncentration svigtede, når holdet spillede sig frem til ellers store chancer i angrebet. Dén kombination hjalp hjemmeholdet tilbage i kampen, og efter godt 20 minutter kunne Københavnerholdet overraskende bringe sig i front med 11-10. Et par hurtige udskiftinger og peptalks fra EH Aalborg-bænken hjalp dog til at genfinde det høje niveau, der indledte kampen, og dermed sikrede nordjyderne sig en smal 12-14-føring ved pausen.

- Jeg synes egentligt, at vi kommer godt fra start. Vi er klar og gør de ting, som vi har aftalt ude i omklædningsrummet. I midten af halvleg begynder vi så at sløse, selvom vi egentligt kommer til gode chancer, og det gør, at de haler ind på os og kommer foran i en lidt træls afslutning på halvlegen. I pausen aftaler vi så, at vi skal ind og give den gas i anden halveg, og der synes jeg faktisk, at vi får sat tingene på plads og viser, at vi ikke sætter det her over styr, lyder det fra Frida Høgaard, der blev Aalborg-topscorer med syv mål.

I anden halvleg fik både EH Aalborgs fremskudte 5-1-forsvar og keeper Laura Askvist bedre fat i hjemmeholdets skytter, ligesom det sjællandske hold så småt kom til kort mod nordjydernes bredere bænk, hvor der kampen igennem blev givet masser af spilletid til en lang række unge spillere, som kvitterede med flotte indhop og flere scoringer, og da aalborgenserne gik fra 16-18 til 17-23 på fem minutter i starten af anden halvleg knækkede hjemmeholdet.

- Jeg synes egentligt, at der er rart, at vi tager en tur her til Lyngby med fem U19-spillere. Ja, rent faktisk endda seks, hvis vi tæller Frida (Høgaard, red.) med. Men der er både Maiken (Skov Nielsen, red.), der kommer på tavlen et par gange, Isa (Isabella Sørig, red.) kommer på tavlen et par gange, Signe (Kusk, red.) kommer også på tavlen. Freja (Gradin, red.) kommer ind på et straffekast og er inde i de sidste 6-7 minutter, så det er fedt, at vi også får givet noget rigtig god erfaring til nogle af de her unge talenter. Det er også med til at gøre, at vi i løbet af sæsonen forhåbentligt kan udvikle os på de fronter, siger Allan Heine.

EH Aalborg skal i aktion igen allerede på fredag den 5. november klokken 19.00, hvor holdet på udebane i et vaskeægte lokalderby møder Vendsyssel Håndbold.

Lyngby HK - EH Aalborg 24-32 (12-14)

Målscorere EH Aalborg:

Frida Høgaard 7, Mille Eisenhardt 6, Anne Brinch-Nielsen 5, Rikke Hoffbeck 5, Maiken Skov Nielsen 2, Isabella Sørig 2, Cecilie Termansen 1, Sandra Erlingsdottir 1, Njoma Zogaj 1, Mette Klostermann 1, og Signe Kusk 1.

Stillinger undervejs:

1-6, 5-7, 7-8, 10-9, 11-13, (12-14), 13-16, 16-20, 17-23, 20-24, 21-28, 22-30, 24-32

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram