Oprykningsfavoritter gæster Nørresundby: – Vi kommer på en hård opgave

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg får for anden uge i træk modstand fra øverste hylde, når SønderjyskE fredag aften kommer på besøg i Nørresundby Idrætscenter.

Af Stefan Holmager Larsen

Sidste weekend mødte EH Aalborg 1. divisionens nummer et, Bjerringbro på udebane, og i denne uge venter der nok engang en særdeles svær modstander, når rækkens nummer tre fra SønderjyskE kommer på besøg i Limfjordsbyen.

– Det er en enormt spændende og interessant opgave. SønderjyskE er jo uden sammenligning den helt store favorit til at skal rykke op, med det set-up og den trup de nu har fået skrabet sammen. Når man kigger på den start som SønderjyskE har fået, og den start som vi har fået, så skal der jo noget ekstraordinært til fra vores side for at bokse til dem, men det både håber og tror vi også på, at vi kan, siger EH Aalborg-træner Allan Heine.

Det nordjyske mandskab har da også god grund til at løbe ind til opgøret mod sønderjyderne med oprejst pande, efter holdet i sidste uge leverede en gedigen overraskelse ved at overrumple rækkens ubesejrede førerhold i egen hule. Hele 32-38 vandt nordjyderne over Bjerringbro fH, og trods en skadesliste, der snart kan fylde hele sektionen bag spillerbænken i Nørresundby ud, så har EH Aalborg atter fået troen tilbage på banen.

– Vi havde jo en rigtig fin kamp, og nu handler det jo for os om, at se om vi kan holde momentum og fortsætte det rigtig fine spil, som vi leverede mod Bjerringbro, men omvendt, så skal vi også defensivt kunne mønstre endnu bedre mod SønderjyskE, for der var lidt langt imellem de rigtig gode aktioner. Det har vi selvfølgelig kigget lidt på og lagt nogle planer ud fra, så vi er klar til at byde det her meget fysisk stærke og meget brede hold fra SønderjyskE op til dans, lyder det fra cheftræneren.

Med hele seks indbyrdes møder i sidste sæson kender EH Aalborg og SønderjyskE om nogen hinanden. Én gang i pokalturneringen, to gange i grundspillet og tre gange i kvalifikationsspillet til ligaen stødte holdene sammen, og fælles for alle kampene var, at udeholdet trak sig sejrrigt ud af kampene; tre gange nordjysk sejr og tre gange sønderjysk.

Denne sæson har dog indtil videre budt på små bump på vejen for begge trupper, hvor EH Aalborg to gange har forladt banen som tabere, mens SønderjyskE blot har tabt en enkelt kamp. Det skete på hjemmebane, hvor holdet tabte 25-26 til TMS Ringsted, mens de i deres fire andre kampe har fået fuldt udbytte, dog uden at folde sig helt ud. Således måtte sønderjyderne nøjes med 21-22 ude over Gudme HK og 25-21 hjemme over bundproppen Lyngby HK.

– SønderjyskE har lidt ligesom andre hold været ramt af skader her i opstarten, og i deres seneste kamp hvor de vinder overbevisende over DHG (23-31, red.) – som, jeg synes, er et rigtig godt hold – der ser man, at SønderjyskE pludselig har fået rigtig mange af deres skadede spillere med igen. Så det, der gør det ekstraordinært er, at vi skal forberede os på enormt mange scenarier, for der er helt op til otte spillere, som kan gøre en forskel på deres hold, så vi skal virkelig være klar individuelt og kollektivt på det pres, der kommer, siger Allan Heine.

Kampen mellem EH Aalborg og SønderjyskE spilles fredag aften den 22. oktober klokken 19.30 i Nørresundby Idrætscenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *