OPTAKT: KAMPLYSTNE NORDJYDER GÆSTER FORMSVAGE KØBENHAVNERE

Af Stefan Holmager Larsen – 

Efter fire ugers kamppause skal håndboldkvinderne fra EH Aalborg atter i aktion i landets næstbedste håndboldrække, når holdet søndag gæster landets største by og forstadsholdet Rødovre HK. Ikke siden sejren på hjemmebane over DHG den 30. januar har ligaaspiranterne været i kamp, men den lange pause til trods, så  tror nordjyderne cheftræner ikke, at det denne gang har spillet ind på holdet.

– Det håber jeg ikke, at det gør. Det er jo sådan tingene er, og så har vi forsøgt ikke at bruge så meget mere energi på det, i modsætning til sidste gang, hvor vi prøvede at lægge en ny plan og trænede på en helt anden måde. Der har vi denne gang forsøgt at holde skruen i vandet og arbejde målrettet i forhold til den her forhåbentligt spændende slutspurt i turneringen med de sidste seks kampe. Jeg synes, at vi har trænet godt, og vi har flyttet os hele tiden, og det er fedt at se. Så nu glæder vi os til at kan få det overført til kampene nu her. Sådan rent spillemæssigt, der synes jeg, at vi er længere, end vi var for en måned siden, siger cheftræner Allan Heine.

Efter en håndfuld overraskende sløje resultater henover jul og nytår, så kom nordjyderne stærkere tilbage spillemæssigt, som årets første måned skred frem, og holdet vendte den faretruende krise til en nuværende stime af tre sejre, inden EH-spillerne altså har holdt kampfri i hele februar måned. Her har de klubber, der tidligere måtte aflyse spillerunder på grund af coronapandemien, fået indhentet antallet af spillede kampe i turneringen, således at alle hold nu altså mangler seks kampe af grundspillet. 

Det betyder, at EH Aalborg ligger placeret på tabellens andenplads – tre point efter førerholdet fra Ringkøbing.

Stærke københavnere på hjemmebane

Rødovre HK møder frem til opgøret mod de nordjyske ligaaspiranter med den lidt flatterende titel som rækkens i øjeblikket mest formsvage hold. Klubben har som den eneste nemlig ikke formået at hente et eneste point i de fem seneste kampe, og for halvanden uge siden måtte de se sig besejret på hjemmebane af bundproppen og lokalrivalerne fra Lyngby HK, der tog deres blot anden sejr i sæsonen.

Hvis man dykker dybere ned i Rødovres seneste resultater, så har de – udover et 15-måls nederlag til SønderjyskE – dog også formået at levere positive takter. Blandt andet i nederlaget på udebane på 30-26 i Hadsten og ligeledes i hjemmekampen mod formstærke DHG, der med hiv og sving til sidst vandt med smalle 22-23. Der er derfor stadig masser af respekt hos de nordjyske gæster inden den lange tur til hovedstaden.

– Dét, jeg har bidt mærke i, er, at de normalvis mod stærkere hold på hjemmebane ser ganske stærke ud, og det er også det, jeg forholder mig lidt til, når jeg i analysen er inde og kigge på dem. Det er et hold som på hjemmebane har gjort det svært for rigtig mange hold, og derfor er det også med fuld respekt, at vi tager derover og forsøger at tage to point med hjem igen, siger Allan Heine.

Rødovre indtager tabellens øjeblikkelige 9. plads, der giver adgang til to kvalifikationskampe om også at spille i 1. divisionen i den kommende sæson, men holdet er blot to point foran rivalerne fra Gudme HK, der på 10. pladsen ligger til direkte nedrykning.

Kampen mellem Rødovre HK og EH Aalborg spilles søndag den 28 februar klokken 15 og kan ses på Rødovre Håndboldklubs facebookside: https://www.facebook.com/RodovreHandboldklub/live/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *