Seneste nyt fra EH Aalborg

Læs om kampe og resultater

STORSEJR I TOPOPGØR SENDER EH TÆT PÅ KVALSPIL

14. marts 2021

Af Stefan Holmager Larsen – 

Håndboldkvindene fra EH Aalborg tog lørdag et kæmpe skridt i jagten på en plads i kvalifikationsspillet til Bambusa Kvindeligaen, da holdet overraskede i topkampen mod TMS Ringsted ved at hente en helt igennem suveræn storsejr på hele 36-25, efter en magtdemonstation i kampens sidste 30 minutter.

– Vi spiller kraftedeme godt håndbold – Specielt i anden halvleg! Jeg har bare en oplevelse af, at vi lykkes med tingene. Vi synes, at vi har trænet godt igennem en længere periode, og så det her med at få det overført til kampen mod et stærkt hold, der var bare en fornøjelse at se. Det var fedt, siger EH Aalborg-træner Allan Heine.

Han havde ellers forud for opgøret spået både spænding og nerve, og det så da også ud til gå den vej, i en helt lige første halvdel hvor de to hold skiftedes til at tage føringen. Nordjyderne fik nemlig først slået et lille hul på 5-2 efter blot syv minutter, men hurtigt svarede gæsterne igen. Anført af en storspillende Charlotte Bisser, den tidligere EH Aalborgspiller Natascha Wollesen og holdets topscorer Anne Cathrine Delfs Lundbye, der sammen stod for ti mål i kampens første halve time, indhentede TMS værterne ved stillingen 8-8 og kom sågar også foran 10-12, inden en EH-timeout og et par gode defensive aktioner bragte balance i regnskabet til pausestillingen 14-14.

– I første halvleg synes jeg egentligt, at vi håndterer det fint, men vi laver lige nogle fejl angrebsmæssigt og i vores kontrafase, der gør, at de får nogle mål foræret, men i anden halvleg, der sker det ikke. Der forærer vi ingenting væk, og så bliver afstanden så stor. Det er jeg egentligt lidt overrasket over, lyder det fra Allan Heine.

Vandt et kvarter med 13-1

Anden halvleg startede egentligt på samme måde som første; seks hurtige mål af hjemmeholdet og tre til gæsterne på otte minutter gav stillingen 20-18, men herfra tog en vis herre ved Aalborgspillerne, der pludselig kunne gå på vandet. Jesse Van de Polder lukkede helt af i buret og lod sig desuden notere for sit første mål i EH-trøjen, mens særligt Emma Aagaard og Frida Høgaard bankede bolde i mål efter behag. Det er dog langt fra fair kun at nævne disse tre spillere, for det var en helstøbt holdindsats, der i det efterfølgende kvarter knuste de midtsjællandske drømme om at true en nordjysk topplacering i rækken, ved at vinde perioden hele 13-1 (!), og med stillingen 33-19 var opgøret forlængst afgjort.

– Der var virkelig voldsomt. Det kommer virkelig bag på mig. Vi lykkes godt på målvogterpositionen og i vores forsvarsspil, og så lykkedes vi i forhold til vores krydsspil, hvor det i dag specielt var Aagaard, Frida og Sandra, der var arkitekterne i vores flydende angrebsspil, og det var rigtig godt at se, siger Allan Heine.

Med sejren har EH Aalborg nu slået et hul på fire point ned til fjerdepladsen i tabellen, og med blot tre spillerunder tilbage af grundspillet, står nordjyderne nu med aldeles gode kort på hånden i forhold til at slutte blandt de tre øverste, der giver adgang til kvalifikationskampe om at komme i ligaen.

– Det er altid dejligt at vinde, men som jeg også lige har sagt til pigerne i omklædningsrummet; nu har vi tre kampe tilbage i grundspillet, og det er tre finaler. Hvis vi er heldige, så kommer der yderligere nogle finaler derefter, og det er jo bare med til at gøre en rigtig stor forskel på de her unge mennesker, at der er noget på spil, og at vi kan flytte os som gruppe, lyder det fra Allan Heine.

Næste kamp for EH Aalborg spilles først om to uger, hvor holdet på udebane på Sydfyn skal op imod Gudme HK. Det opgør spilles den 28 marts klokken 13.00.

EH Aalborg – TMS Ringsted 36-25 (14-14)

Målscorere EH Aalborg:

Emma Aagaard Poulsen 8, Frida Høgaard Nielsen 6, Rikke Hoffbeck 6, Anne Brinch-Nielsen 5, Sandra Erlingsdottir 5, Verena Osswald 2,  Jesse Van De Polder 1, Mille Eisenhart 1, Mathilde Bach 1, Märta Hedenquist 1.

Stillinger undervejs:

2-0, 5-2, 7-6, 8-8, 10-12, 12-13, (14-14), 17-16, 20-18, 28-18, 29-19, 33-19, 34-21, 36-25

Emma Aagaard blev kåret til kampens spiller og modtog blomster fra Le Fleur Vestbjerg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram